חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

שישליק טלה עם שום ירוק ופטרוזיליה

½ רגל טלה צעיר מפורק לקוביות

10 ראשי שום ירוק מקולף חתוך לרבעים (נא לשמור את הגבעולים!!)

1 כוס שמן זית

3 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים

מיץ מלימון אחד גדול ועסיסי

למרינדה:

½ כוס שמן זית

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 קורט הל, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק

3 כפות דבש

1 כף גרידת לימון

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

לבשל את רבעי השום הירוק בשמן זית על אש נמוכה מאוד במשך 20-25 דקות, עד שהשום יתרכך וייהפך למתוק. להיזהר לא לפרק את רבעי השום על ידי ערבוב חזק מידי תוך כדי בישול. לקרר.

לשפד את קוביות הטלה שהושרו 12 שעות במרינדה על הגבעולים הקשים של השום הירוק. לצלות את השיפודים בחלק העליון של תנור שחומם מראש לטמפ' גבוהה (250) במצב גריל. לערבב את עלי הפטרוזיליה עם מיץ הלימון. להוסיף את רבעי השום הירוק המבושל והמקורר לטמפ' החדר ולתבל במלח. להגיש את השיפודים עם הסלט של הפטרוזיליה והשום הירוק.

ליד כדאי מאוד להגיש סלט קטן של עגבניות בשלות פרוסות גס עם מיץ לימון טרי סחוט מלמעלה, שמן זית חזק בנדיבות ומעט עלי מרווה קרועים. לבזוק מלח ים גס.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.