חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

שישליק טלה עם שום ירוק ופטרוזיליה

½ רגל טלה צעיר מפורק לקוביות

10 ראשי שום ירוק מקולף חתוך לרבעים (נא לשמור את הגבעולים!!)

1 כוס שמן זית

3 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים

מיץ מלימון אחד גדול ועסיסי

למרינדה:

½ כוס שמן זית

1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 קורט הל, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק

3 כפות דבש

1 כף גרידת לימון

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

לבשל את רבעי השום הירוק בשמן זית על אש נמוכה מאוד במשך 20-25 דקות, עד שהשום יתרכך וייהפך למתוק. להיזהר לא לפרק את רבעי השום על ידי ערבוב חזק מידי תוך כדי בישול. לקרר.

לשפד את קוביות הטלה שהושרו 12 שעות במרינדה על הגבעולים הקשים של השום הירוק. לצלות את השיפודים בחלק העליון של תנור שחומם מראש לטמפ' גבוהה (250) במצב גריל. לערבב את עלי הפטרוזיליה עם מיץ הלימון. להוסיף את רבעי השום הירוק המבושל והמקורר לטמפ' החדר ולתבל במלח. להגיש את השיפודים עם הסלט של הפטרוזיליה והשום הירוק.

ליד כדאי מאוד להגיש סלט קטן של עגבניות בשלות פרוסות גס עם מיץ לימון טרי סחוט מלמעלה, שמן זית חזק בנדיבות ומעט עלי מרווה קרועים. לבזוק מלח ים גס.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017