חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ספריבס עגל ברוטב שזיפים ובלסמי

12 שזיפים מיובשים ומגולענים

¾ כוס חומץ בלסמי

5 שיני שום שלמות

1 כף ג'ינג'ר מגורר

¼ כפית מלח גס

½ כפית פלפל לבן גרוס

3 עלי דפנה

5 גרגרי פלפל אנגלי

2-3 שורות ספריבס

2 כפות מיץ ג'ינג'ר

1 כפית דבש

½ כפית קליפת לימון מגוררת

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

מבשלים את השזיפים המגולענים בשתי כוסות מים עד שהם מתרככים, וטוחנים במעבד מזון עם מעט מן הנוזל. מבשלים בסיר נפרד חומץ בלסמי עד שנותרת מחצית מכמות החומץ, מוסיפים את השזיפים הטחונים, ביחד עם שום, ג'ינג'ר, מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות, עד שנוצרת מרינדה נוזלית.

מחממים מים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. לאחר הרתיחה מחליקים פנימה את הספריבס, מבשלים 5 דקות מוציאים ומכניסים מיד למרינדה. מורחים את הספריבס במרינדה מכל הצדדים ומשרים, רצוי ללילה שלם. צולים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות), במשך כ-20 דקות. לפני ההגשה מטפטפים על הצלעות מיץ ג'ינג'ר ודבש ומפזרים קליפת לימון מגוררת.

מיץ ג'ינג'ר – מגררים את הג'ינג'ר בפומפיה, סוחטים את המיץ וזורקים את בשר הג'ינג'ר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017