חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מוסקה מבשר טלה

4 חצילים בינוניים פרוסים לאורכם לפרוסות עבות

מלח גס

שמן זית

1 ק"ג בשר טלה טחון

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

4 שיני שום כתושות

1 כפית גרגרי כמון קלויים וכתושים

1 כפית בהרט

¼ כפית פלפל שחור גרוס

10 עגבניות תמר פרוסות לפרוסות עבות

½ כף עלי טימין

לרוטב:

2 כפות חמאה

2 כפות קמח

1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות גבינת עיזים קשה מגוררת

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

2 שיני שום כתושות

מעט אגוז מוסקט מגורר

¼ כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / בשרים

מניחים את החצילים במסננת ובוזקים מלח גס. משהים כחצי שעה, שוטפים ומייבשים היטב במגבת. משמנים תבנית אפייה בשמן זית, מרפדים בחצילים ובוזקים מלח גס ומעט שמן זית. אופים כ- 5 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240 מעלות), עד שהחצילים משחימים.

מערבבים את בשר הטלה הטחון עם פטרוזיליה, שום כמון, בהרט, מלח ופלפל, מטגנים במעט שמן ומסננים. מניחים את פרוסות העגבניות בתבנית אפייה, מטפטפים שמן זית, בוזקים מלח גס ועלי טימין ואופים כ-5 דקות בתנור החם.

רוטב בשאמל:

ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת חומה וסמיכה. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, כדי שהרוטב לא ייחרך. כשהרוטב סמיך מורידים מן האש ומוסיפים את הגבינות המגוררות ואת התבלינים. 

הרכבת המנה:

מסדרים בתבנית אפייה שכבה של חצילים ועליהם שכבה של תערובת הבשר, ושוב שכבה של חצילים ועליה שכבת עגבניות. יוצקים את רוטב הבשאמל על שכבת העגבניות ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017