חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מוסקה אפויה בכיכר לחם

4 כיכרות לחם אישיות במשקל 250 גר כ"א

3 חצלים (רצוי מזן בלאדי) קלויים על להבה גלויה, מקולפים

למילוי:

400 גר' בשר בקר טחון

400 גר' בשר טלה טחון

2 בצלים קצוצים

5 שיני שום קצוצות

1 צרור מנגולד קצוץ

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לעגבניות צלויות:

8 עגבניות אדומות בשלות

עלים מ-3 ענפי זעתר טרי

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לטחינה:

1 כוס טחינה גולמית

מים

מיץ משני לימונים

מלח

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / בשרים

טחינה:

בקערה מערבבים טחינה גולמית מיץ לימון מלח ומים לקבלת טחינה דלילה

עגבניות צלויות:

חוצים את העגבניות מערבבים עם שמן זית עלי זעתר מלח ופלפל. וצולים בחלק העליון של תנור חם עד להשחמה.

מילוי הבשר:

מטגנים בצל עד שמזהיב קלות, מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים בשר, מנגולד ועגבניות צלויות ומבשלים 15 דק'. מתבלים במלח פלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:

חוצים את הלחם בחלקו העליון. מרוקנים את התוכן. מניחים את הלחמים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מתבלים חצילים במלח ולימון. מסדרים בתחתית כל לחם שכבת חצילים ועליה מתערובת הבשר. יוצקים טחינה עד לכיסוי של פני הבשר. אופים בתנור עד להזהבה של הטחינה.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017