חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ברכי עגל עם שעועית שחורה

4 ברכי-עגל (לבקש מהקצב לחתוך אותן יפה-יפה)

חצי קילו שעועית שחורה מושרית במים 12 שעות

3-4 כרשות (החלק הלבן ללא הירוק)

3-4 גבעולי סלרי פנימיים ובהירים

4-5 שיני-שום

חצי כוס שמן זית

גבעולי אורגנו אחדים

2 כוסות יין אדום יבש

1 פלפל אדום חריף קצוץ גס

1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה (פלפל אדום לא חריף טחון עם שמן)

מלח-ים לפי הטעם, ובנדיבות

2 כפות סוכר דמררה

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / בשרים

מסדרים את הכרישות חתוכות לפרוסות עבות בתחתית סיר עם תחתית עבה מאוד (אפשר בקדרת-חרס עם מכסה). מפזרים מעל את השעועית השחורה, גבעולי הסלרי ושיני-השום. מניחים מעל את ברכי-העגל. מתבלים במלח, בפפריקה מרוקאית, בפלפל אדום חריף ובסוכר. מציפים ביין אדום, בשמן זית ובמים. מניחים את גבעולי האורגנו מלמעלה. מביאים לרתיחה ואופים בתנור 4-5 שעות, מכוסה היטב ועטוף בנייר אלומיניום. בודקים כמה פעמים תוך כדי אפייה שהנוזלים לא נגמרו, שלא יישרף הסיר.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017