חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

תרנגולת ממולאת בלחם בטאג'ין

1 תרנגולת חופש שמנמונת

למילוי:

1 לחם שאור יבש מקמח מלא

1 כוס פיסטוקים קלויים

2 בצלים קצוצים דק (בצלי חורף)

פלפל לבן גרוס גס

אגוז מוסקט

שמן זית מזן לצ'ינו

1 כוס עלי שומר קצוצים דק

½ כוס צימוקים פרסיים בהירים ומאורכים

250 גר' בשר טלה קצוץ דק (מבשר כתף)

לרוטב:

3 שומרים צעירים

בצלצלים קטנטנים

2 כוסות יין שרדונה איכותי

מתכון מאת:
מתוך: עופות

מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. משרים את הלחם במים רותחים עד שמתרכך. סוחטים את הלחם, מפוררים אותו ומערבבים עם הבצלים הקצוצים, הפלפל הלבן, שמן הזית, עלי השומר והצימוקים הפרסיים. מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים ובשר הטלה הקצוץ דק, מתבלים במוסקט מגורד וממלאים את התרנגולת.

תופרים את 2 פתחי התרנגולת היטב. משמנים את התרנגולת מבחוץ בשמן זית, מניחים בתחתית הטאג'ין או בסיר ברזל כבד. מפזרים מסביב לה רבעי שומר ובצלצלים קלופים. מציפים ב-2 כוסות יין שרדונה ומכניסים לתנור חם בטמפרטורה של 220 מעלות. אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-180, רק אחרי שאוטמים את מכסה הטאג'ין בבצק.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.