חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פולקה תרנגולת וענבים ואסטרגון

10 פולקה טריות של תרנגולות שמנמנות

4 כוסות ענבים ירוקים מגולענים וחצויים

3 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם

4-5 פלפלי שושק'ה ירוקים בהירים

1 פלפל ירוק חריף רציני

1 כפית קימל שלם

1 כפית פלפל לבן שלם

1 כפית זירעוני שומר

2-3 כפות עלי אסטרגון טרי

4-5 כפות שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

כותשים במכתש ועלי את זירעוני הקימל, הפלפל הלבן והשומר. מצפים את הפולקה בתערובת התבלינים הכתושים. מחממים היטב סיר ברזל שטוח, יוצקים לתוכו את שמן הזית ומחכים שיתחמם. סוגרים את הפולקל'ך בשמן החם. חותכים את פלפלי השושק'ה והפלפל הירוק החריף לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הבצלים והפלפלים לסיר וממשיכים בטיגון עוד מספר דקות עד שהירקות יתרככו מעט והפולקה מזהיבים. מוסיפים את הענבים החצויים ועלי האסטרגון ומבשלים כשלושת רבעי שעה או עד שהפולקה מוכנים והרוטב מסמיך מעט. אם השתמשתם בענבים חמוצים והרוטב נראה לכם לא מאוזן בעליל אפשר להוסיף דבש. מתבלנים במלח לפי הטעם ומגישים על אורז עגול מאודה עם מעט עלי אסטרגון טריים מלמעלה. מעדן קיצי אמיתי.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017