חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

פולקה תרנגולת וענבים ואסטרגון

10 פולקה טריות של תרנגולות שמנמנות

4 כוסות ענבים ירוקים מגולענים וחצויים

3 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לרבעים לאורכם

4-5 פלפלי שושק'ה ירוקים בהירים

1 פלפל ירוק חריף רציני

1 כפית קימל שלם

1 כפית פלפל לבן שלם

1 כפית זירעוני שומר

2-3 כפות עלי אסטרגון טרי

4-5 כפות שמן זית עדין

מלח ים גס לפי הטעם

מתכון מאת:
מתוך: עופות

כותשים במכתש ועלי את זירעוני הקימל, הפלפל הלבן והשומר. מצפים את הפולקה בתערובת התבלינים הכתושים. מחממים היטב סיר ברזל שטוח, יוצקים לתוכו את שמן הזית ומחכים שיתחמם. סוגרים את הפולקל'ך בשמן החם. חותכים את פלפלי השושק'ה והפלפל הירוק החריף לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הבצלים והפלפלים לסיר וממשיכים בטיגון עוד מספר דקות עד שהירקות יתרככו מעט והפולקה מזהיבים. מוסיפים את הענבים החצויים ועלי האסטרגון ומבשלים כשלושת רבעי שעה או עד שהפולקה מוכנים והרוטב מסמיך מעט. אם השתמשתם בענבים חמוצים והרוטב נראה לכם לא מאוזן בעליל אפשר להוסיף דבש. מתבלנים במלח לפי הטעם ומגישים על אורז עגול מאודה עם מעט עלי אסטרגון טריים מלמעלה. מעדן קיצי אמיתי.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.