חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עוף חצי מעושן בעשבים

1 תרנגולת שלמה עסיסית

למרינדה:

½ ליטר מיץ תפוז

½1 כפות מלח גס

עלי דפנה

2 כוסות בצל ירוק קצוץ

2 כפות גרידת לימון

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק

כף פפריקה מעושנת

כף סומק

מתכון מאת:
מתוך: עופות

משרים את התרנגולת במרינדה שערבבתם כשעתיים שלוש. מעשנים במעשנת ביתית או ווק על גז. מניחים את העוף על רשת המונחת בווק. בתחתית הווק יש להניח עשבי תבלון כמו טימין, רוזמרין או מרווה כדי שיעשנו את התרנגולת כראוי. אחרי כשעה עישון, מוציאים את התרנגולת וחוצים לשניים. מחממים מחברת ברזל עבה על להבת הגז, מניחים את חצאי התרנגולת על המחבת החמה ויוצקים את כל נוזלי המרינדה. מבשלים כ-10 דקות, או עד שהתרנגולת מוכנה לגמרי. מגישים מיד.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017