חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כתף חזרזיר

כתף חזרזיר במשקל 3 קילו לערך

3 ליטר מים

90 גרם מלח ים גס

חצי כוס שמן זית עדין

1 כפית זרעוני כמון

1 כף זרעוני כוסברה

1 כף פלפל שחור

1 כף שטוחה זרעוני ערער (יש להשיג בחנויות תבלינים)

2 כפות גרידת לימון

1 בקבוק יין מרלו איכותי

4-5 כפות סוכר דמררה

3 כוכבי אניס

מתכון מאת:
מתוך: בשרים

ממיסים את המלח במים ומשרים את הכתף במשרה הזה למספר שעות. מוציאים מהנוזל ומייבשים על מגבות נייר. כותשים את כל התבלינים, חוץ מכוכבי האניס יחד, ומורחים את הכתפיים בשמן זית. מצפים בתערובת התבלינים שהכנתם. צולים את הכתפיים בטמפרטורה 220 מעלות צלזיוס כ-15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות צלזיוס וממשיכים בצלייה, תוך כדי שאתם מרטיבים את הכתפיים בנוזלי הצלייה שניגרים מהבשר שוב ושוב. משך הצלייה כ-2.5-3 שעות, או עד שהכתף מוכנה והבשר רך לגמרי. היזהרו לא לייבש את הבשר. זה כבר לגמרי תלוי בתנור שלכם. בינתיים, יוצקים בקבוק מרלו משובח לסיר בינוני, מוסיפים את סוכר הדמררה, ואת כוכבי האניס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שנוצר רוטב סמיך וסירופי. מגישים את הכתפיים עם רוטב המרלו שהכנתם.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.