חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

כרעיים עוף בוואזה

וואזה - קדירת חרס או סיר ברזל יצוק

1 ק"ג כרעיים

5-6 כרשות צעירות

1 כוס שמן שמן זית

5-6 קולורובי צעירים קלופים

2-3 כוסות ציר עוף אמיתי

לתערובת התבלינים:

1 כף גרידת לימון

1 כף ניצני שושנים

½ גר' זעפרן

1-2 יחידות מאשייה (קליפת אגוז מוסקט מיובשת. להשיג בחנויות התבלינים)

גרגרי פלפל לבן

1-2 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים

מלח ים גס

בצק מרודד לסגירת הקדירה/סיר (3 כוסות קמח לבן, ¼1 כוסות מים, 2 כפות מלח גס, ללוש מס' דקות עד לקבלת בצק גמיש)

מתכון מאת:
מתוך: אפייה / עופות

כותשים את ניצני השושנים, המאשייה והפלפל הלבן. פותחים את הזעפרן ב-2-3 כפות מים רותחים, מערבבים עם גרידת ה לימון. משרים את הכרעיים בתערובת התבלינים והשמן זית.

מנקים את הכרישות והקולורבי. חותכים את הכרישות והקולורבי לחתיכות בינוניות. מכניסים את התרנגולות והירקות לתוך הקדירה ומציפים במעט ציר עוף. מוסיפים את הפלפל הירוק החריף וסוגרים את הקדירה/סיר הברזל בבצק. אופים בתנור ביתי בחום של 250 מעלות למשך כ-30 דקות ולאחר מכן להוריד את החום ל-180 מעלות למשך כשעה וחצי נוספות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017