ריזוטו פטריות
חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

ריזוטו פטריות

החוכמה בריזוטו היא להוסיף את הנוזלים לאט-לאט. אל תתפתו להוסיף הכול בבת-אחת, גם אם זה מאוד מפתה. אל תעצרו אף פעם את הערבוב, כי אז הריזוטו שלכם ייצא אורז יציקתי.

2 כוסות אורז ארבוריו (אורז עגול לריזוטו)

75 גרם חמאה

שליש עד חצי כוס שמן זית עדין

שתיים-שלוש כוסות ציר עוף

1 כוס יין לבן חצי יבש (גוורצטרמינר יהיה טוב מאוד)

חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק

4 כוסות פטריות שדה (נרתיקניות) קצוצות

6 שאלוטס קצוצים דק

חופן קטן של עלי בזיליקום טריים

½ כוס פרמג'יאנו איכותי מגורר דק

½ כף טימין טרי קצוץ דק

מלח-ים ופלפל לבן גרוס לפי הטעם

מתכון מאת:

לשטוף את האורז ולסנן מיד. בסיר עם תחתית עבה להמיס את החמאה ומעט משמן הזית, ולטגן בעדינות על אש קטנה את השאלוטס הקצוצים. אחרי שתיים-שלוש דקות להוסיף את האורז ולערבב עד שכל גרגירי האורז יצופו בשומן. להציף במעט יין לבן, ולערבב היטב בעזרת כף-עץ. להוסיף עוד מעט יין לבן, לערבב עד שהיין ייספג. להוסיף ציר עוף חם לאט-לאט תוך כדי ערבוב, ולפי קצב ספיגת הנוזלים של האורז.

החוכמה בריזוטו היא להוסיף את הנוזלים לאט-לאט. אל תתפתו להוסיף הכול בבת-אחת, גם אם זה מאוד מפתה. אל תעצרו אף פעם את הערבוב, כי אז הריזוטו שלכם ייצא אורז יציקתי ולא ריזוטו אוורירי, וגם כי יש סכנה גדולה ביותר שהאורז בתחתית הסיר יישרף. ראו הוזהרתם! בישול הריזוטו לוקח 22-20 דקות, אז אל תמהרו. החוכמה היא להשאיר נקודה אחת קשה באמצעו של גרגיר האורז.

לקראת גמר הבישול הניחו מחבת גדולה על הלהבה הגדולה ביותר בגז שלכם. חממו את המחבת היטב. הוסיפו שמן זית ואת הנרתיקניות, תבלו בטימין, במלח ובפלפל לבן. הקפיצו שתיים-שלוש דקות, והורידו מהאש. הוסיפו את הפטריות לריזוטו. המשיכו בערבוב. הורידו מהלהבה, והוסיפו את עלי הבזיליקום, הבצל הירוק הקצוץ והפרמג'יאנו המגורר. בשלב הזה הריזוטו אמור להיות מוכן. תקנו תיבול. אם צריך מלח ופלפל, תוסיפו בלי פחד. האורז בולע כמויות די גדולות. הגישו מיד בקעריות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.