חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קישואים לבנוניים

1 ק"ג קישואים קטנים

½ ק"ג בשר טלה טחון

1 כפית בהרט לבנוני (להשיג בחנויות תבלינים)

3 שיני-שום

2 כוסות יוגורט עזים

2 כוסות ציר טלה (בעיקרון - הכנת ציר עוף, בקר או דגים היא בערך כמו של מרק מחומרי הגלם הנ"ל, רק יותר מרוכז)

2 בצלים קטנים קצוצים דק

חצי כוס שמן-זית

חצי כוס צנוברים

מלח גס

פלפל שחור גס

1 כוס אורז עגול

מתכון מאת:

מרוקנים בזהירות את הקישואים בלי לפצוע אותם. חולטים את האורז במים רותחים ומומלחים ל-4 דקות. מסננים. מערבבים את בשר הטלה הטחון עם הבצל הקצוץ, הבהרט הצנוברים. לשים בעזרת כפות-הידיים. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים עם האורז החלוט.

ממלאים את הקישואונים במילוי הטלה. מניחים את הקישואים בסיר רחב. בוזקים שמן-זית בנדיבות, ומציפים בציר הטלה. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מציפים ביוגורט העזים וממשיכים בבישול. בישול זהיר על הלהבה הכי קטנה שאפשר, כדי שהיוגורט לא ירתח ו"יישבר". אחרי 15 דקות נוספות של בישול מסירים מהאש. נותנים לנוח כחצי שעה, ואוכלים עם הרוטב הנפלא שנוצר מציר הטלה והיוגורט. מעדן אמיתי.

תגובות גולשים

2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.