חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

קישואים לבנוניים

1 ק"ג קישואים קטנים

½ ק"ג בשר טלה טחון

1 כפית בהרט לבנוני (להשיג בחנויות תבלינים)

3 שיני-שום

2 כוסות יוגורט עזים

2 כוסות ציר טלה (בעיקרון - הכנת ציר עוף, בקר או דגים היא בערך כמו של מרק מחומרי הגלם הנ"ל, רק יותר מרוכז)

2 בצלים קטנים קצוצים דק

חצי כוס שמן-זית

חצי כוס צנוברים

מלח גס

פלפל שחור גס

1 כוס אורז עגול

מתכון מאת:

מרוקנים בזהירות את הקישואים בלי לפצוע אותם. חולטים את האורז במים רותחים ומומלחים ל-4 דקות. מסננים. מערבבים את בשר הטלה הטחון עם הבצל הקצוץ, הבהרט הצנוברים. לשים בעזרת כפות-הידיים. מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים עם האורז החלוט.

ממלאים את הקישואונים במילוי הטלה. מניחים את הקישואים בסיר רחב. בוזקים שמן-זית בנדיבות, ומציפים בציר הטלה. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מציפים ביוגורט העזים וממשיכים בבישול. בישול זהיר על הלהבה הכי קטנה שאפשר, כדי שהיוגורט לא ירתח ו"יישבר". אחרי 15 דקות נוספות של בישול מסירים מהאש. נותנים לנוח כחצי שעה, ואוכלים עם הרוטב הנפלא שנוצר מציר הטלה והיוגורט. מעדן אמיתי.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017