חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עלי גפן ממולאים

כמות: 40-50 יחידות

40-50 עלי גפן רכים לא מפורצים

½1 כוסות אורז ארוך

½1 כוסות נענע יבשה

3 כפות צנוברים

½ כוס שמן זית

1 עגבנייה גדולה מרוסקת

1 בצל גדול חתוך לפרוסות

1 בצל גדול מגורד דק על פומפיה

1 לימון בשל

8 שיני שום חצויות

פלפל לבן גרוס

מלח

1 כוס יוגורט עיזים סמיך

מתכון מאת:

חולטים את העלים במים רותחים ושוטפים במים קרים. חולטים את האורז במים רותחים במשך 4 דקות. מוסיפים לאורז את הצנוברים, הנענע, הבצל המגורר, שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. ממלאים את עלי הגפן בתערובת. מניחים בתחתית הסיר את הבצל הפרוס ומטפטפים עליו מעט שמן זיתמסדרים שכבת עלי גפן ממולאים. את שיני השום מטמינים בין הממולאים. מפזרים את העגבנייה המרוסקת מעל השכבה הראשונה וממשיכים לסדר מעליה את שאר השכבות בשתי וערב

בסוף מטפטפים מעט מיץ לימון ומוסיפים 1 כוס מים. לסיום, מניחים מעל מספר עלי גפן פרושים וצלחת שתמנע מהעלים להפתח ולהתפרק. מבשלים על אש קטנה 45 דקות ומגישים על מצע יוגורט עיזים סמיך.

תגובות גולשים

2.

"מוסיפים את הבצל המגורד למילוי. בתיאבון!"

— ארז קומרובסקי, מתת | 28.10.14 15:10
1.

"אז מה עושים עם הבצל המגורד ?"

— אילנית, כפר סבא | 17.10.14 15:11
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017