חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

עלי גפן ממולאים

כמות: 40-50 יחידות

40-50 עלי גפן רכים לא מפורצים

½1 כוסות אורז ארוך

½1 כוסות נענע יבשה

3 כפות צנוברים

½ כוס שמן זית

1 עגבנייה גדולה מרוסקת

1 בצל גדול חתוך לפרוסות

1 בצל גדול מגורד דק על פומפיה

1 לימון בשל

8 שיני שום חצויות

פלפל לבן גרוס

מלח

1 כוס יוגורט עיזים סמיך

מתכון מאת:

חולטים את העלים במים רותחים ושוטפים במים קרים. חולטים את האורז במים רותחים במשך 4 דקות. מוסיפים לאורז את הצנוברים, הנענע, הבצל המגורר, שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. ממלאים את עלי הגפן בתערובת. מניחים בתחתית הסיר את הבצל הפרוס ומטפטפים עליו מעט שמן זיתמסדרים שכבת עלי גפן ממולאים. את שיני השום מטמינים בין הממולאים. מפזרים את העגבנייה המרוסקת מעל השכבה הראשונה וממשיכים לסדר מעליה את שאר השכבות בשתי וערב

בסוף מטפטפים מעט מיץ לימון ומוסיפים 1 כוס מים. לסיום, מניחים מעל מספר עלי גפן פרושים וצלחת שתמנע מהעלים להפתח ולהתפרק. מבשלים על אש קטנה 45 דקות ומגישים על מצע יוגורט עיזים סמיך.

תגובות גולשים

2.

"מוסיפים את הבצל המגורד למילוי. בתיאבון!"

— ארז קומרובסקי, מתת | 28.10.14 15:10
1.

"אז מה עושים עם הבצל המגורד ?"

— אילנית, כפר סבא | 17.10.14 15:11
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2018 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9175575 | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.