חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

מאפה אנטיפסטי

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ

רכיבים לבצק שמרים:

500 גר' קמח

¾ כוס חלב

50 גר' חמאה רכה

30 גר' שמרים טריים

3 כפות סוכר

2 ביצים

מעט מלח

רכיבים למילוי האנטיפסטי:

100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז

50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי - אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות

130 גר' קוביות גסות של בטטה - אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות

40 גר' גבינה צהובה מגורדת

10 גר' שומשום.

מתכון מאת:

מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק.

מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת, מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה. בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה. מכניסים לתבנית אפייה. מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל, ניתן גם לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק.

אופים כ- 40 דק' בחום של 140 מעלות.

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017