חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סביח חצילים עם טחינת שקדים, קרם קוקוס וסחוג ירוק

כמות ל 4-6 מנות.

 

4 חצילים בלאדי קלים, ללא גרעינים

5-4 כפות טחינת שקדים (הכוונה לממרח שקדים כדוגמת הממרח של "שקדיה")

4 כפות קרם קוקוס

מיץ מ-1 לימון בשל

מעט מלח ים גס

6 ביצים רכות, שבושלו במים רותחים 5 דקות

לסחוג:

1 צרור עלי כוסברה

1 ראש שום, חצוי

2-1 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים

½ כוס שמן זית

מלח, לפי הטעם

מתכון מאת:

קולים את החצילים על הגז 4 דקות מכל צד. מניחים במסננת ומקלפים. מכינים את הסחוג: כותשים בקערה את הכוסברה, השום והפלפל החריף. מוסיפים את שמן הזית ומעט מלח. מערבבים את טחינת השקדים עם קרם הקוקוס. מסדרים את החצילים הקלויים על צלחת הגשה גדולה. מטפטפים מעל החציל מעט מיץ לימון ומלח ים גס. יוצקים על החצילים מעט מתערובת טחינת השקדים והקוקוס. מזלפים מעל מעט סחוג. שוברים את הביצים הרכות מסביב, החלמון ייזל מעל המנה, ומזלפים גם עליהן מעט סחוג.

תגובות גולשים

1.

"זכיתי לטעום את המתכון המופלא לסביח החצילים בנוסח ארז במסגרת סדנה, בביתו מעורר ההשראה שבמתת. אין, אין על הבושם הזה... מנה נפלאה, חושנית ויפהפיה שהיוותה פתיח משובב חיך ומעורר בלוטות טעם לכל המטעמים שבאו בעקבותיה. פינוק שמגיע לכל אחת ואחד. לרוץ..."

— גלית אפיק גרוס, אלמגור | 05.01.14 22:03
2018 כל הזכויות שמורות | מפה והוראות הגעה

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר

חדש - סדנאות הבישול שלי חזרו לפעול בפורמט אחר!

אני מעביר עכשיו סדנאות בישול לקבוצות סגורות בלבדמס' המשתתפים המינימלי הוא 15.

סדנת השף לפודיז - הסדנא מתאימה לארועים עסקיים ומשפחתיים כאחד.

הסדנאות הן חוויתיות וכוללות הדגמה פרונטלית של מגוון רחב המייצג את הפואטיקה הקולינרית שלי - בישול מקומי גלילי ועונתי.

אשמח לארח אתכם בביתי ולבשל לכם :)

בטופס יצירת הקשר, ביחרו באפשרות "הזמנת סדנא - מינימום 15 אנשים" ופרטו בטקסט את כמות המשתתפים הרצויה.

ארז.