חפשו מתכון
כשר צמחוני טבעוני

סביח חצילים עם טחינת שקדים, קרם קוקוס וסחוג ירוק

כמות ל 4-6 מנות.

 

4 חצילים בלאדי קלים, ללא גרעינים

5-4 כפות טחינת שקדים (הכוונה לממרח שקדים כדוגמת הממרח של "שקדיה")

4 כפות קרם קוקוס

מיץ מ-1 לימון בשל

מעט מלח ים גס

6 ביצים רכות, שבושלו במים רותחים 5 דקות

לסחוג:

1 צרור עלי כוסברה

1 ראש שום, חצוי

2-1 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים

½ כוס שמן זית

מלח, לפי הטעם

מתכון מאת:

קולים את החצילים על הגז 4 דקות מכל צד. מניחים במסננת ומקלפים. מכינים את הסחוג: כותשים בקערה את הכוסברה, השום והפלפל החריף. מוסיפים את שמן הזית ומעט מלח. מערבבים את טחינת השקדים עם קרם הקוקוס. מסדרים את החצילים הקלויים על צלחת הגשה גדולה. מטפטפים מעל החציל מעט מיץ לימון ומלח ים גס. יוצקים על החצילים מעט מתערובת טחינת השקדים והקוקוס. מזלפים מעל מעט סחוג. שוברים את הביצים הרכות מסביב, החלמון ייזל מעל המנה, ומזלפים גם עליהן מעט סחוג.

תגובות גולשים

1.

"זכיתי לטעום את המתכון המופלא לסביח החצילים בנוסח ארז במסגרת סדנה, בביתו מעורר ההשראה שבמתת. אין, אין על הבושם הזה... מנה נפלאה, חושנית ויפהפיה שהיוותה פתיח משובב חיך ומעורר בלוטות טעם לכל המטעמים שבאו בעקבותיה. פינוק שמגיע לכל אחת ואחד. לרוץ..."

— גלית אפיק גרוס, אלמגור | 05.01.14 22:03
יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017