ספרי הבישול

כתיבה של ספר בישול חדש היא חגיגה ענקית. כל ספר שלי שיצא הוא סיכום של שנים של עבודה ושל הדרכת אנשים בבישול ובאפייה המהווים עבורי דרך חיים.

02.08.16

The baking book

ספר האפייה של ארז קומרובסקי


ספר האפייה של ארז קומרובסקי הוא ספר שכולו הפתעות: לחם מוסקה, לחמניות פופקורן, חלת פרמזן ובזיליקום, לחמניות קבב טלה, סמבוסק פלאפל, קראנץ שוקולד ודונאטס הן רק אחדות מהן.

ספר האפייה של ארז קומרובסקי הוא ספר שנולד מאהבה גדולה לאפייה ולבישול, ומשלב ביניהם באופן מבריק. התוצאה: מבחר מתכונים מעולים שלא נראו כמותם עד היום על מדף ספרי האפייה בישראל.

שנת הוצאה: 2013.

כריכה קשה. 210 עמודים. הוצאת "כתר".

 

  

Erez Komarovsky cooks and bakes

ארז קומרובסקי מבשל ואופה

הספר נכתב במצפה מתת שבגליל העליון, שם ארז מגדל ומבשל, מארח ומלמד. בספר נמצאים הסודות כולם: איך בוחרים ירקות נפלאים, איך באמת קולים חציל, איך מבשלים טלה, איזה שמן זית מתאים לכל מנה ואיך להפיק את המיטב מהתנור בבית.

המתכונים שבספר נכתבו וצולמו באופן שבכל מטבח יהיה אפשר להכין את המנות הנהדרות, בדיוק כפי שארז מבשל אותן.

שנת הוצאה: 2011.

כריכה קשה. 220 עמודים. הוצאת "כתר".

 

 

שנה בצלחת


על-פי עונות השנה, סיפורים המלווים במתכונים ברורים שקשורים בדרך זו או אחרת לחווית הסיפור ומאפשרים לקורא ליהנות הלכה למעשה מהמטבח הישראלי השורשי, הפשוט והמתוחכם.

"בספר הזה מבשל קומרובסקי מילים ורגשות שמריצים אותך למטבח למצוא את הזיכרונות הקולינאריים של אימא וסבתא ושל עצמך. מתוך השורות המופלאות והמתכונים הנהדרים מקבל המטבח הישראלי את הזהות המדויקת שלו." שרי אנסקי.

שנת הוצאה: 2008.

כריכה קשה. 264 עמודים. הוצאת "עם עובד".

 

השף הקטן - אגדה של מטבח


אין מכשפה שאי אפשר לכבוש את בטנה במעט סוכר, ואין אדם שאי אפשר לכבוש את לבו בארוחה טובה. כשמבשלים באהבה מרגישים כמו באגדה - אולי יש פרפרים בבטן, אבל הדרך קלה והטעם נהדר והסוף תמיד טוב.

ילדים יקרים ומבוגרים גם, ילדים זה שמחה ובלגן זה שמחה. ושמחה גדולה עוד יותר זה להיכנס למטבח ולבשל ולעשות בלגן.

לא קשה לבשל. העיקר שתבשלו מה שאתם אוהבים, למי שאתם אוהבים. אני מקווה שתיהנו מהמתכונים שבספר, תקראו ותבשלו ותאכלו ותלקקו את האצבעות, ואולי כך תמצאו אהבה, כמו מיכאל.

שנת הוצאה: 2003.

63 עמודים. הוצאה: לחם ארז

בישול ישראלי פשוט וטרי

חמש שנים עברו עלי ב"לחם ארז" בהרצליה. בשנים האלה יצרנו ב"לחם ארז" מטבח פשוט הנוטה להשתמש בעשבים ובעלים גמדיים, בירקות בלאדי ובפירות מקומיים, בבשר ועופות ודגים טריים. פיתחנו לנו שפה משלנו, שפה ישראלית.

כן, יש מטבח ישראלי, לדעתי, ולכן בחרתי לכנות את אסופת המתכונים הזאת "בישול ישראלי פשוט וטרי".

שנת הוצאה: 2001.

כריכה קשה. 164 עמודים. הוצאת "ספרות עכשיו".

 

לחם ארז

מתכונים ללחם, מתכונים מהמסעדה ומהקונדיטוריה של "לחם ארז" המקורי.

שנת הוצאה: 1998.

כריכה רכה. 135 עמודים.

 

 

את הספרים העתיקים שלי לא תוכלו למצוא כבר בחנויות, אך רבים מהמתכונים הועלו כאן באתר להנאתכם ונוחותכם.

למתכונים של ארז קומרובסקי

תגובות גולשים

יש לכם שאלה?
רוצים לקבל עדכונים על סדנאות ומתכונים ישר למייל ?
בית הספר לבישול גלילי - ארז קומרובסקי
2017 © כל הזכויות שמורות | טלפון: 03-9772929 | מפה והוראות הגעה

שימו לב, כל סדנאות הבישול יצאו לשנת שבתון

סדנת השף, סיור טעימות בשוק עכו, בשר ואפילו אפיה! כל הסדנאות האהובות יצאו לשנת שבתון. בינתיים, מומלץ להצטרף לעמוד הפייסבוק שלנו כדי להתעדכן בתאריך פתיחת הסדנאות מחדש הצפוי בקיץ 2017